Održano Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ u šahu za školsku 2023/24 godinu

Šahovski klub „Čelik“ Zenica organizirao je i poljsednje pojedinačno prvenstvo na nivou Grada Zenica u projektu „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu. Dana 07.12.2023. godine održano je Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“.

Prvenstvo se igralo po švicarskom sistemu od 5 kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na ekipnom prvenstvu osnovnih škola Grada Zenica koje će se održati u februaru mjesecu 2024. godine.

Na Pojedinačnom prvenstvu Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ učestvovalo je 23 igrača. Nakon 5 odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Ensar Smriko sa svih 5 osvojenih poena. Drugo mjesto pripalo je Rejhanu Babiću sa 4,5 osvojena poena, a treće mjesto pripalo je Anesu Babiću sa 4 osvojena poena.

Ekipu Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“ čine sljedeći igrači: Ensar Smriko, Rejhan Babić, Anes Babić i Dženita Fazlić, a rezerve su im: Vedad Babić i Iman Dizdarević.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr860819.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Direktor prvenstva bio je gdin. Mirnas Fazlić.

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od ŠK „Čelik“ Zenica.

Prvenstvo su uspješno sudili: Vedad Šestić, Goran Trkulja i Elma Kos.

Nakon 29 odigranih pojedinačnih prvenstava ukupno je učestvovalo 694 igrača na nivou Grada Zenica! U dogovoru su projekti sa nastavak organizacijom prvenstava u školama na nivou Zeničko-dobojskog kantona.

  1. ekipno prvenstvo osnovnih škola Grada Zenica i 3. ekipno prvenstvo srednjih škola održat će se u februaru mjesecu 2024. godinu. Razlog je taj što ŠK „Čelik“ Zenica do februara mjeseca ima preveliki broj turnira koje treba organizirati.

U 29 pojedinačnih prvenstava na nivou Grada Zenica u projektu „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/24 godinu održano je 19 pojedinačnih prvenstava osnovnih škola, 9 pojedinačnih prvenstava srednjih škola i 1 pojedinačno prvenstvo Univerziteta Grada Zenica.

Galeriju slika možete preuzeti klikom na sljedeći link:

POJEDINAČNO PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE “AHMED MURADBEGOVIĆ” za 2023. godinu galerija slika

Povezane vijesti